0

Н овият Volkswagen Caddy PanAmericana наследява Caddy Alltrack в лекотоварната гама на марката. Новият модел вече е на разположение за поръчка във вариант за градски доставки и като многофункционален семеен ван. Новият Volkswagen Caddy PanAmericana се предлага в пътническото ниво на оборудване Life и лекотоварния вариант Cargo. Новият модел изпъква с ярка външност със спортен дух, подчертан от защитните панели на каросерията. Сред акцентите в интериора са новите тапицерии на седалките.

Новият Volkswagen Caddy PanAmericana наследява Caddy Alltrack в лекотоварната гама на марката. Новият модел вече е на разположение за поръчка във вариант за градски доставки и като многофункционален семеен ван. Новият Volkswagen Caddy PanAmericana се предлага в пътническото ниво на оборудване Life и лекотоварния вариант Cargo. Новият модел изпъква с ярка външност със спортен дух, подчертан от защитните панели на каросерията. Сред акцентите в интериора са новите тапицерии на седалките.

Сред най-отличителните елементи в дизайна на модела са защитните панели в черно на арките на калниците и праговете в стила на всъдеход, сребристите декоративни вложки в защитните панели на вратите, както и допълнителните черни лайсни на вратите. Особено елегантни детайли са хромираните вложки в лайсните на вратите и включените в стандартното оборудване на модела 17-инчови джанти.

Броните с релефна повърхност и защитните панели на дъното на каросерията в предната и задната част правят Caddy PanAmericana винаги е готов за нови открития и предизвикателства, понякога дори в леко пресечен терен, далеч от асфалтираните пътища. В стандартното оборудване са включени предни и задни LED светлини.

В предната и задната част се забелязва изпълнената в сребристо защита на дъното на каросерията. В радиаторната решетка без хромирани декорации е поставен лакиран в основния цвят на каросерията цветен елемент, а релсите за багажник на покрива са оцветени в сребристо. Логото PanAmericana личи добре върху продължението на релсата на плъзгащата се врата, върху предлаганата по избор двукрила задна врата или върху вертикално отварящия се заден капак, както и на радиаторната решетка.

Сред акцентите в интериора на пътническата версия на основата на Caddy Life са новите тапицерии на седалките, включеният в стандартното оборудване малък кожен пакет с кожена облицовка на многофункционалния волан и маншона на скоростния лост, педалите и опората за крака на водача от алуминий, облицовките на вратите с декоративни вложки и централната конзола с изпълнение като при по-високото ниво на оборудване Caddy Style.

Към това се добавят сребристите защитни панели с надписи на праговете на предните врати, воланът с декоративна вложка, надписът PanAmericana и включените в стандартното оборудване подови стелки отпред и отзад.

Новият Volkswagen Caddy PanAmericana се предлага само с късо междуосие в пътнически и товарен вариант и с възможност за избор на бензинов турбодвигател с мощност 112 к.с. или на турбодизелов мотор във варианти с мощност 100 и 120 к.с.

В зависимост от двигателя се предлага предно предаване с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител DSG, както със система за двойно предаване 4MOTION с 6-степенната механична предавателна кутия. Всички двигатели се предлагат стандартно с икономичната технология Blue Motion и се отличават с нисък комбиниран разход на гориво между 4,5 литра за TDI и 5,7 л/100 км за TSI.

Всички двигатели отговарят на изискванията на най-новия емисионен стандарт Euro 6d-ISC-FCM. В зависимост от вида на задвижването, новото Caddy PanAmericana може да тегли прикачен товар с максимално допустимо тегло до 1,5 тона, а в зависимост от нивото на оборудване да превозва товари с тегло до 679 кг и има допустимо натоварване на покрива 100 кг, и допустим товар върху теглича 75 кг.

Новият Volkswagen Caddy PanAmericana е получил многобройни нови технологични решения и иновативни асистиращи системи като новата функция за предупреждение за опасност при маневри на кръстовище. Асистиращите системи за подкрепа на водача при смяна на лентата на движение и излизане от мястото за паркиране повишават безопасността и комфорта в новото Caddy PanAmericana.