Ремонтът на участъка от магистрала „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора, за който преди повече от година се въведе ограничение на скоростта от 90 км/ч, ще струва около 40 млн. лева.

Ограничението на скоростта ще остане, тъй като Агенция „Пътна инфраструктура“ не разполага с достатъчен бюджет за отстраняването на неравностите по магистралата. Това става ясно от писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос на депутат, публикуван на сайта на Народното събрание. Трасето с неравностите е с обща дължина 40 км. Строителството е започнало през 2003 г., като първият подучастък е въведен в експлоатация през 2007 г., а вторият – през 2011 г., посочва се в отговора на Аврамова. Изпълнител е Сдружение „Рънуей - БГ“ с водещ партньор „Пи Ес Ай“. Гаранционният период на отсечката е бил 5 години и е изтекъл. „Понастоящем за този участък от автомагистралата се полагат грижи по линия на текущото поддържане със средства от бюджета“, обяснява Петя Аврамова. Според нея основните причини за неравностите са свързани с интензивния трафик, включително тежкотоварното движение.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Камерите на тола вече снимат нарушителите

До 1800 лева глоба за ТИР без винетка от утре

Камерите на тола вече снимат нарушителите

Шoфьoритe, кoитo пътувaт пo рeпубликaнcкaтa пътнa мрeжa бeз вaлиднa eлeктрoннa винeткa, щe бъдaт caнкциoнирaни и чрeз кaмeритe нa тoл cиcтeмaтa от утре. На нарушителите в крaя нa дeня щe им бъдe изпрaщан eлeктрoнeн фиш пo пoщaтa зa плaщaнe нa глoбa Тя е 300 лeвa зa лeкитe aвтoмoбили дo 3,5 тoнa и 1800 лeвa зa тeжкoтoвaрнитe прeвoзни cрeдcтвa. Тoвa cъoбщихa oт Aгeнция "Пътнa инфрacтруктурa" (AПИ).

Предстои рехабилитация на 35,2 км водопроводи от яз. „Пловдивци“

Предстои рехабилитация на 35,2 км водопроводи от яз. „Пловдивци“, съъбщиха от ВиК Смолян. Съоръжението е първото от подобен род за питейно-битово водоснабдяване, който е изграден и въведен в експлоатация в България през последните 30 години. Завиреният му обем е 2,45 млн. куб. м. Към момента е пълен на 80%.

„Стомана“ и парното на Перник и през януари точели яз. „Студена“

Проверка на екоминистерството е установила, че „Стомана-Индъстри“ и топлофикацията на Перник са ползвали вода от почти пресъхналия яз. „Студена“ въпреки забраната, съобщиха от ресорното ведомство.