Ремонтират три столични училища с европари

Ремонтират три столични училища с европари

Три столични училища ще бъдат ремонтирани с европари. Общината ще кандидатства за финансиране от 6,5 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

С нов облик се предвижда да бъдат 28 СУ „Алеко Константинов“ в „Красна поляна“, 48 ОУ „Йосиф Ковачев“ в „Сердика“ и 1 СУ „Пенчо Славейков“ в „Оборище“.

По време на строителните дейности в трите училища ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност и ще бъде изградена достъпна среда. Проектите включват ремонт на инсталациите и на покрива и поставяне на нови мълниезащитни инсталации, както и облагородяване на дворовете на училищата. Като част от цялата модернизация на учебната база се предвижда и монтаж на ново оборудване и обзавеждане.

Общата стойност на проектното предложение е 7,4 млн. лв. като безвъзмездната финансова помощ е 6,5 млн.лв., а останалите 942 хил. лв. ще бъдат заделени от общината.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.