Цялостен ремонт на дълъг около 300 метра надлез в Казанлък ще бъде осъществен през следващата половин година, за целта са осигурени  1,2 млн от правителството и 800 бона от бюджета на АПИ.

Обществената поръчка е спечелена „Гарант 90 Цонев и сие“ ООД Враца, която се е състезавала с още три пътно-строителни компании.Съоръжението е изградено преди близо половин век и част от конструкциите са компрометирани. Обществената поръчка е била отлагана  веднъж, на няколко пъти са се откъртвали парчета от настилката.Надлезът е една от основните връзки в Града на розите, през него минава основният трафик на моторните превозни средства, част от гредите минават над жп линията, което ще наложи използването на специален график за използване на „прозорци“, които да не нарушават работата на БДЖ .

При необходимост община Казанлък има готовност да предостави допълнителен финансов ресурс за извършване на ремонтните работи  по 8-те носещи 28-метрови греди , които лгат върху носещите колони.

Строителният надзор ще бъде осъществяван от варненска компания, която е предложила оферта в рамките на 7 188 лв, а проектанският надзор от „Пътпроект“ – София ще струва 6 000 лв.

По време на ремонтните работи движението ще бъде отклонено по два маршрута.

Специалисти в мостовото строителство коментират, че надлезът е бил изпълнен някога по изключително модерната тогава система с използването на т.нар. герберови греди,която в последствие е била изоставена поради бързо износване на лагерите .

По темата: ремонт
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини