2,4 млн лв ще инвестира  Стара Загора в ремонт на сградата, където е разположена по-голямата част от местната администрация, парите от  спечелен проект  по оперативна програма „Региони в растеж“, срокът за реализация е двугодишен.

2,4 млн лв ще инвестира  Стара Загора в ремонт на сградата, където е разположена по-голямата част от местната администрация, парите от  спечелен проект  по оперативна програма „Региони в растеж“, срокът за реализация е двугодишен.

Осеметажната сграда в центъра на града е строена през  1985-1988 година, голяма част от външната дограма е морално и физически остаряла, част от каменната облицовка е компрометирана

По думите на главния архитект Виктория Грозева и с проекта се цели постигане на висок енергиен ефект : осигуряване на модерна, здравословна и функционална среда с високо ниво на енергийна ефективност и подобряване на експлоатационното .

Предвидено е да бъдат топлоизолирани покривите и подовете. Не се предвижда прекъсване на работата на администрацията, защото повечето дейности са външни, твърдят ръководителите на администрацията, за да не се нарушавал нормалния ритъм щяло да се работи в почивните дни.Подмяната на отоплителната и електрическата инсталации щяло да стане на следващ етап и с друго финансиране.

Междувременно в Града на липите започна цялостен ремонт на многофункционалната зала в някогашния Синдикален дом, която от няколко години е прехвърлена на общината , но не може да се използва поради течове на покрива и непокриване на противопожарните изисквания.За тази дейност са предвидени 3,3 млн лв с ДДС, срокът за реализация е в рамките на 300 дни, поръчката е спечелена от  ДЗЗД „АЙ ЕМ СТАРА ЗАГОРА“.

По темата: ремонт
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Гъста мъгла в 13 области утре

Предупреждението за гъста мъгла днес беше в пет области. Утре жълт код е обявен за тринайсет области.

 

Грипната епидемия идва в края на януари

„Грипната епидемия закъснява заради топлата есен. Тя се очаква в края на януари – началото на февруари. Това съобщи пред „Монитор“ главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. У нас все още не е изолиран щам.

Заради мъглата: Буферни паркинги без пари утре

Заради повишените стойности на фини прахови частици през днешния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла през утрешния ден – 10 декември Столичната община въвежда безплатни буферни паркинги за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт, съобщиха от пресценътра на кметството.