0

П одготвяме основния ремонт на столичния бул. „Александър Стамболийски“ заедно с трамвайното трасе. Това съобщи кметът на София и кандидат за нов мандат на ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова по време на среща с граждани от „Красна поляна“ стана ясно от публикация във Фейсбук.

Подготвяме основния ремонт на столичния бул. „Александър Стамболийски“ заедно с трамвайното трасе. Това съобщи кметът на София и кандидат за нов мандат на ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова по време на среща с граждани от „Красна поляна“ стана ясно от публикация във Фейсбук.

На нея Фандъкова е дала заявка, че в района продължава и работата на премахване на Виетнамските общежития. Догодина пък ще започне и цялостния ремонт на трасето на трамвай №5 от Съдебната палата до „Княжево“, заедно с него ще бъде изграден и изцяло нов линеен парк по бул. „Македония“. „С разширението на бул. „Тодор Каблешков“ ще изградим и трамвайно трасе между бул. „Цар Борис III“ и бул. „Черни връх“. Проучваме и възможността за продължението му по бул. „Филип Кутев“ с разширението, по бул. „Г. М. Димитров“ до метростанция „Г.М. Димитров“, по бул. „Св. Кл. Охридски“ към УНСС и връзка с бъдещата станция на метрото в Студентски град. За бърза връзка на кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и кв. „Дианабад“ с центъра предвиждаме обособено трамвайно трасе от Духовната семинария до Зоопарка в съществуващия сервитут по бул. „Симеоновско шосе“, написа още Фандъкова.