Ремонтират междублоковите пространства във Варна
5

Ремонтират междублоковите пространства във Варна

След мащабните строителни дейности по основите булеварди, във Варна започна цялостен ремонт и на междублоковите пространства. Той е продължение на обещаното от кмета Иван Портних подобряване на градската инфраструктура в малките улици на Варна.

Сега на дневен ред са ремонтите в IV микрорайон на кв. „Възраждане“ в жилищния район „Младост“. Кметът, заедно със заместника си по инфраструктурата, инж. Христо Иванов, бе на място, за да проследи как вървят строителните дейности.

Проектът предвижда обновяване на съществуващите и създаване на нови паркоместа, изграждането на пешеходни пътеки между жилищните кооперации, кътове за отдих, нови детски площадки, улично осветление, тротоари и ремонт на уличните платна. През есента в междублоковите пространства ще бъдат засадени дървета и декоративни храсти.

Това е поредна инвестиция в кварталите във Варна. През миналата година завърши проектът за облагородяване на междублоковите пространства в IV-ти микрорайон в район „Владислав Варненчик“.

Беше извършен основен ремонт на ул. „Янко Мустаков“ - в участъка от бул. „Константин и Фружин“ до ул. „Св. Елена“, преасфалтиране на малки улици, изграждане на детски площадки, нови места за отдих, паркоместа и подмяна на подземна инфраструктура. Обновено бе и пространството между улиците „Ана Феликсова“ и „Петър Алипиев“, района западно от бл. 17 и локалното платно на бул. „Трети март“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.