Ремонтират инфраструктурата в двете промишлени зони на Варна

Ремонтират инфраструктурата в двете промишлени зони на Варна

Започваме ремонти на пътната инфраструктура в двете промишлени зони на Варна, съобщи кметът Иван Портних в социалната мрежа.

За Западната промишлена зона е готов проектът за основен ремонт на ул. „Рибен буквар“, която е продължение на ул. „Колю Фичето“. Предвижда се ремонт на уличното платно и разширяване на габарита му, съобразно действащите регулационни планове, изграждане на тротоари с достъпна среда и подходи към промишлени и търговски обекти, реконструкция на съществуващи ВиК- проводи, на нова подземна инфраструктура и ново енергоефективно осветление.

За Южната промишлена зона се предвижда проектиране и ремонт на основната улица от стария метален клапов Аспарухов мост до обръщача на автобуси край базата на „Петрол“.

„Тази година завършихме цялостен ремонт на моста, който е връзка между града и островната част в Южната промишлена зона и движението по него е много интензивно. Обновени са пътната настилка, фугите, тротоарната конзола, парапетите и мантинелите, възстановено е уличното осветление. Ремонтът подобри и експлоатационно-техническите параметри на съоръжението“, коментира още варненския кмет, като споделя и снимки от стария клапов мост.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.