Ремонтират храмове с пари по селската програма

Ремонтират храмове с пари по селската програма

С пари по Програмата за развитие на селските райони ще се финансират проекти за възстановяване и реконструкция на сгради с религиозно значение. От Министерството на земеделието храните и горите обявиха старта на приема на проекти по мерките свързани с културно и природно наследство в селата.

Целта на процедурата е да повиши качеството на живот и да запази културната идентичност и традиции в селските райони.

Общият бюджет по подмярката е в размер на близо 28,5 млн. лв, а крайният срок за подаване на проектни предложения е 23 септември 2020 г. Допустимите за подпомагане са още дейности за оборудване и обзавеждане на местни поделения по вероизповеданията. Кандидатите трябва да са признати или регистрирани като юридически лица по Закона за вероизповеданията. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е в размер до 100% от общия размер на допустимите разходи и не могат да надвишават левовата равностойност на 300 000 евро за проект.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.