Ремонтират детски Кризисен център и Oбщинския приюта за бездомни във Варна

Ремонтират детски Кризисен център и Oбщинския приюта за бездомни във Варна

Община Варна започва реализирането на още един социален проект, който включва ремонт и оборудване на двата блока на общежитията на бившето СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“, в които в момента се помещава Приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица и Кризисният център за деца.

Управляващия орган на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 вече е одобрил за финансиране предложението за „Подобряване на социалната инфраструктура в град Варна“, който е част от инвестиционната програма на общината, съобщават от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“. Проектът е на стойност 3,3 млн. лв., от които безвъзмездна финансова помощ от 2,8 млн. лв., а останалите средства са собствен принос на общината.

Основната цел е подобряване на условията за предоставяне на социалните услуги за потребителите. Предвижда се основен ремонт на сградата, подобряване на енергийните характеристики, осигуряване на достъпна архитектурна среда. Модернизираният обект ще даде възможност за прилагане на съвременни подходи в работата с целевите групи.

Повлияни от резултатите от проекта ще бъдат деца от семейства с домашно насилие или изоставени, отпаднали от образователната система, с дефицити, бездомни и социално слаби лица и др. До момента по проекта са обявени тръжните процедури за избор на изпълнители на инженеринга и на строителния надзор.

Това е поредният социален проект, който Община Варна реализира с европейско финансиране. Другите са Центърът за грижа за лица с различни форми на деменция, както и на Дневен център за подкрепа на лица с деменция и техните семейства. Разкрит ще бъде и Дневен център за лица с множествени увреждания. Подписан е и договор за социална здравна интегрирана услуга - патронажна грижа за 495 възрастни варненци.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.