Ремонтираха и последната „стара” клиника във ВМА
8

Ремонтираха и последната „стара” клиника във ВМА

Клиниката по очни болести на Военномедицинска академия (ВМА) вече посреща пациентите си в изцяло ремонтиран и модернизиран нов „дом”. 

След продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка. Това напрактика  беше последната неремонтирана клиника във ВМА  от създаването си преди десетилетия. Вече стартира и „освежаването” на други звена, които са обновявани преди около десетина години, изтъкват от лечебното заведение.

ВМА е стратегическа болница – не само от военна гледна точка, но и за обслужването на цивилното население. А ремонтът и модернизацията са в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение, подчертават от болницата.

Медиците са сред водещите в страната и заради това трябва да им се осигурят подобаващи условия за работа и развитие. От своя страна, пациентите заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата продължава, обясняват от ВМА.

Поетапното обновление на клиниките във болницата започна още през 2018-а. За този период изцяло обновени бяха редица звена – Клиника по медицинска онкология; Клиника по пневмология и фтизиатрия в частта й за интервенционална пулмология; Клиника по нервни болести; Клиника по функционална диагностика на нервната система; Клиника по обща и онкологична гинекология; Клиника по спешна токсикология; Клиника по неврохирургия; Клиника по нефрология; Клиника по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия; Клиника по обща урология; Клиника по съдова хирургия; Клиника по гръдна хирургия; Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и физиотерапия; Клиника по очни болести; Втора клиника по коремна хирургия; Клиника по обща и клинична патология; Мултипрофилно спешно отделение.

Преди седмици бе осветен и реновираният Операционен център, включващ 20 модулни операционни зали, както и общежитието към ВМА, което е част от един по-голям проект с насоченост към учебната програма, развивана от Академията. Осъвременяването и технологичното обновление на базата ще продължи и занапред – не само в централната болница в София, но и в периферните военни болници в цялата страна

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.