0

О бновена канализация, топла вода, парно и безплатен интернет – на това се радват вече обитателите на Дома за ветерани на културата и изкуствата в София.

Обновена канализация, топла вода, парно и безплатен интернет – на това се радват вече обитателите на Дома за ветерани на културата и изкуствата в София.

Създадена преди повече от половин век по идея на оперната певица Нели Карова с цел издръжката на възстрастните заслужили културни дейци да бъде поета от държавата, сградата бе пред разпад в последните години. След ремонта, който отне приблизително месец, са изградени санитарни възли и бани по стаите, над 300 метра водопроводна и канализационна система, ремонтирана е и абонатната станция, а стаите са шпакловани и боядисани. „Такава помощ получаваме за първи път и искрено благодарим за добрината ви!” - с тези думи директорът на дома Галина Алтимирска посрещна инициаторът на обновяването на дома Нели Беширова. Тя на свой ред пожела на всички “да бъдат здрави и да запазят светлината си”.

В сградата, разположена в квартал „Захарна фабрика“ към момента живеят 13 творци в пенсионна възраст. Общият капацитет на дома е 20 души.