Ремонти спират топлата вода на половин София

Ремонти спират топлата вода на половин София

„Топлофикация“ влага над 9 млн. лв. в поправки на мрежата през лятото

Поне 8 столични квартала ще останат без топла вода заради започналите ремонти на топлофикационната мрежа. През тази година е предвидено да бъдат подменени 20 километра тръбопроводи, като инвестиционната ни програма е за малко над 9 млн. лева, съобщи за „Монитор“ пресаташето на „Топлофикация“ Елизабет Павлова.

Няколко района на града ще бъдат без топла вода до 23 май заради неотложни ремонти. Това са сградите в района между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Граф Игнатиев“, както и между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Крум Попов“, ул. „Милин камък“, ул. „Орфей“, ул. „Розова долина“, ул. „Калиакра“ и ул. „Иглика“, уточниха от „Топлофикация“.

От 27 май до 31 май 2019 г. ще бъде спряно топлоподаването към следните райони:
– част от жк „Лагера“ между ул. „Плиска“, ул. „Хризантема“, ул. „Житница“, бул. „Цар Борис III“ и ул. „Христо Матов“; част от кв. „Хиподрума“ между ул. „Лерин“, ул. „Кюстендил“, ул. „Видлич“ и бул. „Цар Борис III“; част от кв. „Красно село“ между ул. „Хайдушка гора“, ул. „Дойран“ и ул. „Кюстендил“. В жк „Бели брези“ ремонтите ще са между ул. „Смърч“, ул. „Битоля“, бул. „Гоце Делчев“, бул. „България“, ул. „Кюстендил“ и ул. „Дойран“.

По същото време е бъде спряна топлата вода и в част от жк „Стрелбище“, в района между бул. „Гоце Делчев“, ул. „Твърдишки проход“, ул. „Нишава“, ул. „Руен“, ул. „Добри Христов“, ул. „Дедеагач“, ул. „Нишава“ и бул. „България“, каза още Елизабет Павлова.

Това лято ремонти на практика ще има в целия град, тъй като топлопреносната мрежа, която е общо 2000 километра, е много остаряла. Не можем да подменяме повече от 20 километра тръби годишно, защото в противен случай, освен че ще задръстим града, голяма част от софиянци ще останат без топла вода в разгара на лятото. Освен това отделните столични райони също си имат график за ремонти на улици и трябва да се съобразим и с тяхната програма, каза още Павлова. Тя обясни още, че подмяната на топлопровода по ул. „Цар Иван Шишман“ не е била предвидена преди началото на ремонта в района. Тръбите там са полагани през 60-те години на миналия век като е правена реконструкция през 80-те години. Има опасност заради сложния за изпълнение ремонт хората, които живеят там, да останат без топла вода до началото на новия отоплителен сезон през есента, добавиха от „Топлофикация“. От там обясниха още, че до края на тази седмица ще бъде избрана фирма изпълнител. Очаква се обаче одобрението на Европейската банка за развитие, тъй като средствата по ремонта ще бъдат грантови.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.