0

С офийската филхармония представя по традиция на Велики четвъртък едно от най- въздействащите музикални произведения в света - „Реквием“ от Верди. На 25 април в зала „България“ публиката ще има възможност да се наслади на интерпретацията на австрийския диригент Фридрих Пфайфер, чиито прочити на Вердиеви творби му носят признание на сцените в Европа.

Софийската филхармония представя по традиция на Велики четвъртък едно от най- въздействащите музикални произведения в света - „Реквием“ от Верди. На 25 април в зала „България“ публиката ще има възможност да се наслади на интерпретацията на австрийския диригент Фридрих Пфайфер, чиито прочити на Вердиеви творби му носят признание на сцените в Европа.

Солистите Евгения Ралчева – сопран, Виолета Радомирска – мецосопран, тенорът Михаил Михайлов и басът Ивайло Джуров са подбрани лично от артистичния съветник на Софийската филхармония Йоан Холендер заради свежeстта на гласовете и емоционалните им изпълнения. Те застават до Националния филхармоничен хор, който предизвика възхищение сред специалистите при предишното представяне на „Реквием“ в зала „България“.

Иконичната творба на Верди надживява времето си заради гениалната музика и философските въпроси, които поставя. Композиторът използва драматичната интензивност, характерна за оперите му, за да представи ужасяващия образ на Смъртта, водейки ни към истината, че няма друг източник на надежда освен нас самите. И само осъзналите това излизат просветлени и облагородени.