Рекултивираха старото сметище на Ракитово
3

Рекултивираха старото сметище на Ракитово

В Ракитово приключи рекултивацията на депото. Специална комисия с представители на различни институции прие приключването на работата по проект „Закриване и рекултивация на общинско депо за твърди и битови отпадъци в ПИ № 62004.4.284 на територията на гр. Ракитово, община Ракитово“.

В комисията участваха  представители на Община Ракитово в лицето на кмета на общината Костадин Холянов и зам. кмета Ангел Кожухаров, началникът на отдел УТСЕООС, екологът на Общината, Областна дирекция „Земеделие“ - Пазарджик, МОСВ – гр. София, Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров“ - София, Регионалната здравна инспекция – гр. Пазарджик, РД НСК – гр. Пазарджик, РИОСВ – гр. Пазарджик и ПУДООС – гр. Пловдив, „Екодин“ ЕООД – изпълнител на СМР на техническа рекултивация на обекта, строителен надзор и проектант на обекта.

Закриването и техническата рекултивация на депото са извършени със средства, осигурени от ПУДООС.


     След преглед на документите и оглед на терена на място комисията констатира, че са спазени изискванията на Наредба № 26 от 02.10.1996 г. за рекултивация на нарушени терени, подобряване на слабопродуктивни земи, отнемане и оползотворяване на хумусния пласт и предвидените дейности по проекта са изпълнени в обема, който е предвиден по техническата рекултивация, съобщиха от местната администрация.
От Община Ракитово напомнят, че абсолютно се забранява изхвърлянето на какъвто и да е отпадък на обекта, а нарушителите ще бъдат санкционирани, като минималната глоба е 300 лв. според разпоредбите на Закона за управление на отпадъците.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.