Реконструираха 12 улици в Сърница по ДФ“ Земеделие“

Реконструираха 12 улици в Сърница по ДФ“ Земеделие“

Дванадесет улици в град Сърница вече са реконструирани, като финансирането е осигурено от Държавен фонд“ Земеделие“. Това съобщи кметът на най-младата община в област Пазарджик Неби Бозов. Той уточни, че ремонтът е направен по проект „Реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на улици в гр. Сърница”, който се реализира по подписан договор с ДФ „Земеделие”: 21.05.2018 г. Стойността на проекта е 1 763 142.75 лв. без ДДС и 2 115 771.30 лв. с ДДС.

Сред реконструираните улици в родопското градче са „ Дунав“, „Европа“, „Одрин“, „ Родопи“, „ Пирин“ и още 7 други. Строително – монтажните работи на улиците включват разваляне на съществуваща настилка и направа на насип, полагане на плътен асфалтобетон, полагане на неплътен асфалтобетон (биндер). Полагане на хоризонтална маркировка и пътни знаци.

За улица „Одрин“ ще бъде направено линейно отводняване, ще се поставят стоманобетонови решетки, както и ще се коригират нивата на съществуващите шахти. Строително – монтажните работи на тротоарите включват разваляне на съществуваща или направа на изкоп за тротоар и полагане на нова тротоарна настилка от бетонови плочи, полагане на трошен камък, полагане на цименто-пясъчен разтвор и полагане на бордюри.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.