Река Чая излезе от коритото си, заля пътя за Крумово

Река Чая излезе от коритото си, заля пътя за Крумово

В следобедните часове река Чая е излязла от коритото си и е заляла пътя за Крумово под ЖП надлеза Ягодово-Катуница. Движението е спряно. Предприемат се мерки като на мястото са екипи от РД“ Пожарна безопасност и защита на населението“ и полицията.

От там изтъкнаха, че към този час нивото на река Марица след обилните валежи е повишено, но е далеч под критичната точка. За момента единствено в две населени места – с. Крушево- община Първомай и с. Болярино –община Раковски, отводнителните канали са достигнали своя максимум и се следи ежечасно нивото им.

Обстановката с големите язовири на територията на областта към момента е под контрол. Пикът на максималния приток вода към язовирите от каскада Доспат –Въча е достигнат по обед и се очаква в следващите часове намаляване на постъпващата в язовир Цанков камък вода.

Информацията за състоянието на язовирите в Пловдивско към 16 часа сочи, че в язовир Въча към момента има още 15,6 мил. куб. м. свободен обем, който е достатъчен да поеме постъпващата вода занапред. Малките язовири, стопанисвани от общините в областта, имат достатъчно свободен обем, като само тези в община Карлово са запълнени на 65%. Язовирите на Напоителни системи също имат големи свободни обеми. Това са Пясъчник, Домлян, Брягово, Леново, 40-те извора, Сушица - няма риск от преливане.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.