Разваленият телевизор на „Демократична България”, зомбитата и Пеевски

Разваленият телевизор на „Демократична България”, зомбитата и Пеевски

Изборът на шеф на БНТ не удовлетвори високите изисквания на „Демократична България”. Още преди обявяването на името на победителя в надпреварата всичките двайсетина активисти на формацията се бяха строили в бойна готовност.

Те по списъчен състав вече се бяха подготвили от няколко дни да изригнат в социалните мрежи като бомба със закъснител – с дежурния фейк, че Пеевски е манипулирал избора. След обявяването на името на Кошлуков някой цъкна копчето и разваленият телевизор на „Демократична България” започна да излъчва уж живо предаване, в което опорната точка беше една – Х е слугата на Пеевски в БНТ. От зомбитата на „Демократична България” се изискваше само да заменят хикса с името на избраника. 

Живите „демократични” мъртви са онези, които по изборите излизат от гробовете си и тръгват на празнично шествие по телевизиите, да бълват оптимистични прогнози и да обясняват, че са голямата двупроцентова работа. А през останалото време отчитат мижава дейност с позиции и декларации, за да не се изгубят съвсем. За всички тях има няколко гостоприемни телевизии, които ги лансират като публични личности и „експерти”. Но на зомбитата с главна роля в пародията на партийна формация това не им е достатъчно. Те искат целия ефир да им се кланя. Да им целува краката, както те тези на техния създател – Фетхуллах Костов. За генерален директор на БНТ лумпените на Командира биха одобрили и харесали само човек, декларирал пълна и безпрекословна лоялност към тяхната кауза – да слугуват до гроб на човека, който загроби „синята идея”. Тъй като нито един от кандидатите не включи тази клауза в концепцията си, те завъртяха латерната на фейка, че Пеевски контролира избора на шеф на БНТ. И защо да не го направят? Щом се намериха хора да твърдят, че Пеевски е кадрувал при избора на шеф на БНР, защо да не повторят същата лъжа и сега? 

В кампанията по бързото омаскаряване на новия генерален директор на БНТ и опита да бъде пришит към депутата и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски активно се включиха всички медии на задкулисието. Списанието на олигарха Огнян Донев обобщи „реакциите”. Като как? Наобиколи всички дежурни плювачи по Пеевски и събра колекция от бисери, гарнирана с „притеснения кой всъщност овладява БНТ и чии интереси ще се прокарват през националната медия”. 

Един след друг с реакции се отчетоха дописникът на фейкове от българската секция на „Дойче веле” Александър Андреев – с плосък коментар от няколко изречения: „СЕМнително или безСЕМнено решение: Кошлуков е избран за Генерален директор на БНТ. Овладяване ли е това на медията? Запознати твърдят, че чрез него всъщност командват Пеевски и Борисов. Така ли е?” 

Последва го доносникът на ДС Илиян Василев – агент Сашо. 

Бодро като комсомолски активист пред медийната орда на задкулисието рапортува и младата надежда на „Да, България” Ивайло Мирчев (член на НС и ИС): „Пеевски и Borissov придобиха пълен контрол над "обществената" БНТ!”. 

В падението си да отразяват само еднотипни мнения, от „Клуб Z” опряха дори до храненичката на банкера беглец Цветан Василев – Соня Колтуклиева, която ги обслужи бързешката: „Избраха Емил Кошлуков за шеф на БНТ. Изпълниха волята на Делян Пеевски... Делян Пеевски вече има 2 национални телевизии. Нова телевизия му я купи Кирил Домусчиев, БНТ му я подари СЕМ.” 

Можем да се обзаложим, че в евтините манипулации подобаващо ще се отчете и флагманът на Фабриката за фалшиви новини - „Капитал“. Как? Като извади от плиткия джоб на олигарха същата, вече употребявана неведнъж опорка, че Делян Пеевски имал влияние в Българската национална телевизия. 

Както добре се вижда, никой от интригантите не си прави труда да извади поне едно доказателство, за да не олекват твърденията за такова влияние. Но защо им е на медиите на олигархията да вадят доказателства, след като и принципът на Гьобелсовата пропаганда им върши работа? Една лъжа, повторена сто пъти... като игра на развален телевизор.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.