Разсрочиха борча от 3 млн. лв. за тока на ВиК в Кубрат

Разсрочиха борча от 3 млн. лв. за тока на ВиК в Кубрат

Общината гарантира изплащането му до края на 2019 г.

Енерго-ПРО постигна споразумение с Община Кубрат за разсрочване на дълга от над 3 млн. лв. на ВиК „Меден кладенец“ за консумирана електроенергия, съобщиха от ерепето обслужващо Североизточна България.

Задължението в размер на 3,176 млн. лева е разсрочено за една година. С подписания споразумителен протокол Общината става гарант по дълга и се ангажира той да бъде погасен до края на 2019 г. Електроснабдителната компания прекрати процедурата за прекъсването на електрозахранването на водоснабдителните съоръжения на ВиК дружеството.

Управителните съвети на Енерго-ПРО Варна и Енерго-ПРО Продажби изразяват благодарност за конструктивните преговори и финализирането на споразумението към кмета на град Кубрат Алкин Неби, председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, управителя на ВиК „Меден кладенец“ Юзджан Алиев. Разбирането, подкрепата и съдействието на ангажираните държавни институции КЕВР, министерство на енергетиката, министерство на регионалното развитие и благоустройството и ДАНС също се оказаха ключови фактори за успешното решаване на критичната ситуация и предотвратяването на опасността жителите на община Кубрат да останат без водозахранване, се уточнява в съобщението на енергоснабдителното дружество.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.