Разширяват пречиствателната станция в Пазарджик

Разширяват пречиствателната станция в Пазарджик

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов направи първа копка за разширение на пречиствателна станция за отпадни води за отстраняване на биогенни елементи – азот и фосфор на града. „Щастлив съм, че продължаваме да изпълняваме нашите приоритети и продължаваме да разширяваме тези съоръжения“, заяви кметът Тодор Попов.

„През следващата година и половина ще бъде увеличен капацитетът на пречистващото съоръжение и водата, която се връща в река Луда Яна ще бъде напълно чиста. Радвам се, че предстои да включим още няколко населени места в нашата пречиствателна станция. От следващата година ще стартираме и канализацията в Ивайло и Главиница.“ – допълни Попов. „През следващия месец завършваме рекултивацията на старото сметище и ще открием новата сепарираща и компостираща инсталация. Другата година ще изградим и съоръжение за третиране на отпадъци“. – каза Тодор Попов.

Разширението предвижда  доставяне, монтиране и пускане в експлоатация на технологично и друго оборудване, свързано с процесите на пречистване на отпадъчните води и обработка на утайките, стана ясно по време на откриването.

Паралелно с това изпълнителят трябва да осигури работата на съществуващите пречиствателни съоръжения, да изгради и реконструира всички външни покрития, съществуващите пътища и озеленяване.

На финала трябва да свърже новите инсталации и съоръжения с вече съществуващите, да гарантира показателите за заустване и отстрани евентуално появилите се дефекти през следващата 1 година.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 18 месеца, общата стойност на договора е 6 989 704,43 лева без ДДС.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.