Разширяват офиса на Световната банка в София

Разширяват офиса на Световната банка в София

Офисът за споделени услуги на Световната банка предстои да бъде разширен. Това стана ясно след като депутатите приеха на първо четене днес Законопроекта за ратифициране на Изменение на Споразумението между правителството на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие (Световна банка) за предоставяне на подкрепа за офис на банката. 

От 111 гласували, 102 подкрепиха законопроекта, 1 бе против, а 8 се въздържаха. По предложение на ГЕРБ проектът бе разгледан и второ четене, като изменението на споразумението няма да се обнародва в държавен вестник. Текстовете бяха приети със 106 гласа “за”, 3 “против” и 3 “въздържали се”.

Предвижда се площта на офиса да бъде разширена с 650 кв. м., като достигне обща площ близо 4650 кв. м. По изчисления на банката първоначалните инвестиционни разходи ще достинат 515 хил. евро, като те ще се реализират 2021 г. До 2025 г. пък текущите разходи за недеижимо имущество се очаква да бъдат около 713 хил. евро.

Според мотивите в закона разширенето ще благоприятства за икономическата среда в България, като ще даде възможност за намиране на работно място на висококвалифицирани специалисти. Присъствието на високоавторитетна организация ще спомогне и за престижа на България пред международната инвеститорска общност.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.