Разселват благородни елени в Тервел
2

Разселват благородни елени в Тервел

Благородни елени ще бъдат разселени в ДЛС-Тервел, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Очаква се това да стане през февруари, а елените ще бъдат уловени в края на тази седмица в ДЛС Паламара и след карантинен период ще бъдат транспортирани до три стопанства в Североизтока.

За втора поредна година в ДЛС-Тервел се извършва разселване на този вид дивеч, с което се цели не само увеличаване на числеността, но и подобряване на генофонда.

Ръководството на ДЛС Тервел работи за поддържане и увеличаване  на запасите от едър дивеч в стопанството. Показателен е отстрела на уникални индивиди на благороден елен и елен лопатар през последните години, което е доказателство за  отлично ниво на трофейно зрелите животни в стопанството.

През тази година в ДЛС-Тервел бяха разселени  8 млади лопатарчета, доставени от ДЛС-Студен кладенец и 20 броя диви зайци. Разселването на дивеч е едно от ловностопанските мероприятия, което цели да възстанови запасите от дивеч в районите, в които те не са достигнали нормалните нива.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.