Разпродават фабрики и свинеферми на промоция в нета

Заради COVID-19

Разпродават фабрики и свинеферми на промоция в нета

Пандемията удари и най-сладката промишленост

Коронавирусната пандемия принуди редица собственици на бизнес в страната да пуснат за продажба своите компании.

Така дълго разработваните им „проекти“ се оказват на промоция в нета. До продажбите се стига главно заради „необходимост от пренасочване на средствата“. Това показа справка на „Монитор“ в онлайн платформите за покупка и продажба.

Според една от офертите павилион за закуски в Студентски град в близост до Университета за национално и световно стопанство се търгува за близо 28 000 лв.

Положението, в което се намира държавата, не е добро за никого и затова го

продавам на почти двойно по-ниска от нормалната му цена

 пише настоящият му собственик, като допълва, че цялото оборудване влиза в цената. Освен че се предлага двуседмично обучение за работа в обекта, купувачът получава и едногодишен договор за наем с опция за продължаването му чрез анекс и през следващата година. С обекта върви и прехвърлянето на самата фирма, която по данни на притежателя няма никакви задължения.

Сред останалите предложения за спешна продажба се среща и цех за производство на хляб и хлебни изделия във Варна. Според описанието той разполага с пещ с размер 18.5 квадратни метра, коли за доставка и уреди за производство на хляб. Допълнително преимущество е, че мястото вече има сключени договори с всички големи вериги в града, поддържа връзки и с по-малки клиенти.

На юг по Черноморието – в Несебър, пък „изкарват на тезгяха“ напълно разработен бар със сърф училище. Срещу 50 000 лв. получаваме не само обекта, но и

цялото барово оборудване, мебелировка и сърф принадлежности

По думите на продавача стратегическото му местоположение гарантира много плажуващи.

Вероятно най-изненадващата оферта е тази за продажба на фабрика за производство на вафли във Велико Търново. Обявата гласи, че промишленото предприятие разполага с три поточни линии с общ капацитет 12 000 кг на денонощие. Тя може да стане наша срещу колосалната сума от 4,8 млн. лв. От фабриката обаче заявяват, че инвестицията ни ще се възвърне, тъй като

приходите от продажбата на сладкарските изделия възлизат на 4,5 млн. лв. годишно

В случай че сме ориентирани по-скоро към селското стопанство, също можем да сме спокойни, тъй като се намират оферти за продажба на цели свинеферми. Едно от онлайн предложенията сочи, че в стопанството край Ловеч могат да бъдат отглеждани 72 майки и 1800 прасета за угояване. То се разпростира на покривна площ от 1300 квадратни метра, а стойността му е 50 000 лв.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.