0

У чени разкриха защо се слабее от секс.

Учени разкриха защо се слабее от секс.

„Да правиш секс и да ядеш едновременно, е истинско извращение. Очебийно правило обаче е, че колкото повече прекарваш в леглото и правиш любов, толкова по-малко време имаш за хладилника”. Така,  в рамките на шегата обяснява защо се слабее от секс руският психолог – сексолог д-р Григорий Павловски.

По думите му, при регулярното му практикуване всеки ще установи, че физиологическият оргазъм е по-силен от гастрономичното удоволствие.

„Значи, има смисъл да замените яденето със секс, ако искате да отслабнете и да имате добро настроение”, казва д-р Павловски.

По – нататък, позовавайки се на пирамида на Маслоу, той обяснява, че сексът и яденето се отнасят към базовите потребности на човека и затова са в основата на въпросната пирамида. И, като всички базови потребности, те трябва да бъдат удовлетворявани непременно. Впрочем, към базовите потребности се отнасят още съня, водата и поддържането на определена температура на тялото.  Като се основава на пирамидата на Маслоу, сексологът обяснява, че когато човек не утолява сексуалният си глад, многократно утолява хранителния си глад. Нещо повече, той дори смята, че хранителните разстройства се основават точно на многократно неутоляван сексуален глад.