0

О бщината на лондонския район Кенсингтън и Челси се обърна с молба към туристите в британската столица да престанат да обсаждат розовата къща, станала фамозна покрай филма „Наистина любов“, за да не безпокоят собственичката й, съобщи „Мейл Онлайн“.

Общината на лондонския район Кенсингтън и Челси се обърна с молба към туристите в британската столица да престанат да обсаждат розовата къща, станала фамозна покрай филма „Наистина любов“, за да не безпокоят собственичката й, съобщи „Мейл Онлайн“.

Пред двуетажната къща в квартал „Нотинг Хил“, където Марк се обяснява в любов на Джулиет (актьорите Андрю Линкълн и Кира Найтли), е непрекъснато стълпотворение от фенове на коледната екранна класика, които влизат дори вътре в дома. Мястото се е превърнало в задължителна спирка за поклонничество не само за почитателите на романтичната комедия Love Actually, но и за всички онези, които търсят в Лондон обекти, станали прочути благодарение на киното – от синята външна врата от „Нотинг Хил“ до перон 9 и ¾ на гара „Кингс Крос“ от сагата за Хари Потър.

Собственичката на розовата вила със закръглени балкони на един хвърлей място от пазара „Портобело“, която държи името й да остане в тайна, я купила, защото й изглеждала сладка като бонбониера. Едва след като се пренесла там, разбрала за другата страна на живота в новия си имот – снимачна площадка за една от най-романтичните сцени в британското кино от последните години. Онова, което трябвало да е спокойна малка уличка, затворена за трафика, се оказало заветна цел за тълпи търсачи на интересни локации за специални селфита. Дамата нямала миг спокойствие, особено през уикендите и току-що отшумелите зимни празници. Малкото пъти, когато оставяла вратата незаключена, стопанката се озовавала с неканени гости в стаите. Ето защо се обърнала за помощ към общината, която от нейно име поискала организаторите на екскурзии и отделните туристи да избягват да се задържат пред розовата къща и да оставят на мира обитателката й. Тя пък междувременно се опитала да извлече и нещо положително от ситуацията: поставила до външната врата кутия за дарения в полза на бездомните в английската столица.