0

А кадемията за мода за поредна година награди най-стилните популярни българи.

Оперната прима Райна Кабаиванска, поп певицата Поли Генова, Васил Петров и актьорът Ивайло Захариев са носителите на приза в категория „Изкуство“.

Академията за мода за поредна година награди най-стилните популярни българи.

Оперната прима Райна Кабаиванска, поп певицата Поли Генова, Васил Петров и актьорът Ивайло Захариев са носителите на приза в категория „Изкуство“.

Лекоатлетката Ивет Лалова е отличена в категория „Спорт“, телевизионната водеща Цветанка Ризова в "Медии", а Бояна Шарлопова - в „Бизнес“.

Отличията връчиха предишни носители на приза „БГ модна икона“ - Ива Екимова, Юлияна Дончева, Мая Антова, Валерия Велева, Йоана Буковска-Давидова и Капка Амзина.

Убеден съм, че наградата „БГ модна икона" допринася за издигането на вкуса и естетическата взискателност на новото поколение,

както и за осмислянето на единството между вътрешната и външната красота, между професионалния успех и стила на обличане. Вярвам, че победителите за 2019 година ще се присъединят към трите главни социални каузи на Академията за мода – подкрепата на младите дизайнери и студентите по мода, отстояването на ценностите на етичната и устойчива мода, и безмилостната борба с фалшивите знаменитости, кича и безвкусицата. Вярвам, че заедно ще дадем своя принос за един по-човечен, по-морален и по-красив свят!”, изтъкна в началото на церемонията проф. Любомир Стойков.

В ревю-спектакъла на Академията за мода преди официалната церемония новите си колекции представиха дизайнерите Радослава Лазарова, Христо Чучев и Поля Кинова, Диляна Матеева и други.

Сред гостите, които присъстваха на събитието, са Мария Гроздева, Есил Дюран, Венета Райкова, Цвети Радойчева и други.