РАДОСТ: Пуснаха мобилно приложение за ловци

РАДОСТ: Пуснаха мобилно приложение за ловци

В навечерието на новия ловен сезон ловците в България бяха зарадвани с една чудесна новина. Те ще могат да ползват специално създадено за тях мобилно приложение. Приложението MyHunt, което е създадено от ловци с цел да подпомогне колегите им от цял свят в стопанисването на дивеча вече е налично и на български език! Това е факт благодарение на споразумението за сътрудничество между НЛРС-Съюз на ловците и риболовците в България и компанията собственик на апликацията “Hunter&Co”, което бе подписано по-рано през годината,  съобщиха от НЛРС – “Съюз на ловците и риболовците в България”.

MyHunt e налично, както за устройства работещи с oперативна система Андроид, така и за устройства с оперативна система IOS. В световен мащаб то е инсталирано от над 500 000 потребители. То работи на принципа на споделената информация, а именно когато някой въведе данни в конкретна затворена група, всички участници получват известие за това. Чрез приложението ловците могат да следят движението на дивеча в определен район, лесно да се ориентират къде са чакалата, солниците, камерите и другите важни обекти в техния ловностопански район. Използването на апликацията ще намали и инцидентите по време на ловни излети, защото всички участници в лова ще са своевременно информирани за случващото се в района.

Платената версия дава достъп до множество полезни опции:

Задаване на задачи и списъци със задачи за Вашия ловен район;
Възможност за отбелязване на обекти, които не са заложени в програмата – хижи, солища, камери и т.н.
Възможност за индивидуално избиране на икони за различните обекти;
Възможност за филтриране на ловния район по: дата; видове съоръжения; пътища/пътеки; действия на членове в групата;
Хибридна карта с контурни линии, пътища и пътеки с нанесени имена на населените места;
Дистанционни пръстени за измерване на разстоянието за стрелба;
Поддръжка на голяма база данни от снимки на Вашия ловен район;
Експорт на данните в различни формати;
Приложението не е задължително за използване, но то ще даде възможност на ловната общност в България да събира повече информация за различните видове дивеч и да предоставя достоверни факти и данни, с които да защити хобито си при нужда.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.