0

Д изайнерката Радослава Лазарова отправи предложенията си за булките, които ще се разходят до олтара догодина. Носителката на „Златна игла 2019“ за най-добър млад дизайнер представи колекцията Reflections 2020, за която черпи вдъхновение от „красивото сияние на залеза и нежните отблясъци на скъпоценни камъни и материи“.

Дизайнерката Радослава Лазарова отправи предложенията си за булките, които ще се разходят до олтара догодина. Носителката на „Златна игла 2019“ за най-добър млад дизайнер представи колекцията Reflections 2020, за която черпи вдъхновение от „красивото сияние на залеза и нежните отблясъци на скъпоценни камъни и материи“.

Булчинската линия се отличава с женствени силуети, интригуващи съчетания на цветове, материи и декоративни елементи.

По отношение на силуетите Reflections 2020 показва различни конструктивни срязвания и дължини и многопластови поли. Присъстват популярните

силуети тип „русалка“, „принцеса“ и А-линия

Ръчно моделираните кройки създават обеми, плохи, комбиниране на „плътно и прозрачно". Лазарова предлага корсети в два варианта – олекотени прозрачни и плътни, които оформят женствена талия.

Акценти в линията са авторската дантела, ефектът „рисунка върху тялото"

флоралните и фигуралните елементи

в симетрични и асиметрични композиции. Друг акцент са спортно-елегантните елементи както в кройките, така и в детайлите - вертикални линии, джобове, мрежести елементи, прозрачност. Характерно е наслагването на многопластови прозрачни материи.

За роклите в колекцията са използвани тафта, копринен шифон, копринен тюл, руски сатен, дюпон, органза с матов ефект и авторската дантела на Лазарова. Тя акцентира също на рокли две в едно, ръчно изработени елементи и моделирани набори,

голо рамо, дълбоки и V-образни деколтета,

голи гърбове и висока талия.

Декоративната украса включва полупрозрачни кристални мъниста, цирконий, пайети, 3D флорални елементи и точки.

Основните цветове на тоалетите са слонова кост, екрю, телесно и нежни нюанси на розово – пудра и пепел от рози.

Лица на колекцията са моделите Вероника Стефанова и Елисавета Гарева.