Радиокоментар на агент Сашо за Пеевски
2

Радиокоментар на агент Сашо за Пеевски

Как Илиян Василев стана специалист по навеждане

Илиян Василев, известен още като агент Сашо от ДС, отдавна се е доказал като специалист по всичко. Енергетика, финанси, национална сигурност, международни отношения, вътрешнополитически процеси. Няма тема, по която Сашко да не е разбирач. Тазседмичният му коментар е за БНР. Било обречено, видиш ли. И дори Пеевски не можел да го спаси...

По-натам наведеният по посока на Цветан Василев агент Сашо коментира тема, която му е до болка позната. „Не се навеждай, не можеш да угодиш на всички. Ако търгуваш чест за пари и кариера, накрая най-вероятно е да загубиш и чест, и пари, и кариера“. За Илиян Василев навеждането вече е занаят.

Общото между всички теми, по които Илиян Василев ни просвещава с безценното си мнение е, че те са в услуга на шепа добре известни олигарси. По тяхна заръка Василев се явява и едно от основните остриета във войната на олигархията срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Война, която се води основно с фалшиви новини, клевети, инсинуации и плюнки.

В световно неизвестния си сайт bulgariaanalytica.org Илиян Василев наскоро написа нещо като икономически, нещо като социален анализ, озаглавен „Защо доходите растат, но усещането за бедност остава”.

„Дори когато икономиката произвежда богатство, преразпределителните механизми не произвеждат реципрочно социално справедливо разпределено благополучие. Дадох пример с това, че ако проследите динамиката в доходите на хиляда души като Вас и тези на Ахмед Доган и на Делян Пеевски, със сигурност ще отбележите стратосферен усреднен ръст“.

Това пише агент Сашо, съвсем в духа на „Капиталът“ на Карл Маркс. И бързичко издаде какво се крие зад фалшивото сиромахомилство на един всъщност заможен човек, какъвто е самият той. Да хвърли на тълпата името на Пеевски, за да заслужи поредния порцион от работодателите си. Всички знаем кои са те – олигарсите, на които все Делян Пеевски им е крив.

Абе, г-н Василев, а що не сравните доходите на Цветан Василев, Иво Прокопиев и Сашо Дончев с доходите на обикновения българин? Ще се получи ли „стратосферен усреднен ръст“? Как мислите? Да ви напомняме ли, че Цветан Василев е подсъдим за аферата КТБ, която коства милиарди на държавния бюджет? То само охраната на параноичния банкер беглец според достоверни източници струва около 40 000 евро на месец. Тоест Василев плаща за елитните си сръбски пазванти близо 500 000 евро на година, или около 1 милион лева. Пари, с които може да се издържа малка селска община.

А забравихте ли, Василев, Костовите приватизационни подаръци към Иво Прокопиев, туморът „Каолин“, съмнителната сделка ЕВН? Монополното газово царство на Сашо Дончев добри приходи ли носи, или някакви си 2-3 хиляди лева на месец?

Разбира се, Илиян Василев не би накърнил интересите на българската олигархия. Не очаквайте да разобличава Цветан Василев за кражбата на века, или пък Иво Прокопиев за приватизационните му далавари или задкулисните му домогвания към властта. Все пак не му се плаща, за да плюва по началниците си, а да им се навежда.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.