Имаме новина – хумористът Кин Стоянов е станал журналист. Твърдят го журналистите от „Фрогнюз“, които пък са хумористи. С други думи никой от изброените не си е на мястото. Новината, както може да предположите, е менте.

Поводът да надникнем в сайта на банкера беглец и обслужващия го хуморист Агент Академик е дъждовното време. Докато се крием под дъжда, се занимаваме с глупости. И наистина – не сме сбъркали. Във въпросния сайт откриваме чутовна глупост, озаглавена „Кин Стоянов за Фрог: Пеевски не успя да внедри свой човек в БНР“.

Ето това е нещо, за което никой не е подозирал. Даже и скучноватите списвачи на фалшиви новини в сайта на Агент Академик, които имат дневна норма за публикации срещу Пеевски. За да изквакат такъв абсурд, трябва сериозно да са го закъсали. Имаме си едно наум, защото заглавията в този смешен сайт често са самоцелни, и в масовата си част – насочени срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. С други думи – не се доверяваме на заглавието и проверяваме на какви достоверни факти се базира заключението на хумориста Кин Стоянов. Оказва се, че това са някакви негови разсъждения, записани на коляно от дежурния за деня менте журналист-хуморист. Кин Стоянов тръгва да обяснява нещо за новоизбрания шеф на БНР. Отплесва се, забравя си мисълта. И произвежда сензацията, за която все пак е потърсен: „Имах вътрешна информация, че двама от кандидатите за директор на Националното радио са потърсили подкрепа от Делян Пеевски. Атаката на медиите на Пеевски, която бе направена и срещу Александър Велев, и срещу Валерий Тодоров, даде основание на мен и мои колеги, да смятаме, че са опитали да потърсят подкрепа и от депутата от ДПС“.

Такава атака, естествено, не е имало в нито едно от изданията на „Телеграф медиа“ - вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ или „Юропост“. Каква е причината Кин Стоянов да лъже, не е ясно. На какво почива и гениалната теза, че ако изобщо някой е бил атакуван, то е търсил подкрепа, също не е ясно, но за подобно съждение би получил двойка в часовете по логика. 

Ние помним обаче, че не му е за пръв път да бъде обвиняван в лъжа.

През 2014 година тогавашният директор на радио „София“ Митко Димитров обвини доскорошните си подчинени Кин Стоянов и Емил Янев в откровена и нагла лъжа. Актуалният повод за това изявление бе, че двамата обявиха, че напускат, тъй като петте им предавания са спрени без обяснения и професионални аргументи. Те твърдяха още, че възприемат като гавра искането на началника си да ходят навреме на работа.

„Емил Янев и Кин Стоянов постоянно демонстрираха високомерие, недоволство и нежелание да работят. Няма човек в БНР или в друга медия, който да води 5 предавания и да монополизира и обсебва по този начин дадена програма“, отвърна на обвиненията Митко Димитров с отворено писмо до медиите.

По-любопитното беше, че Митко Димитров обвини двамата в използване на ефира за лични цели.

Би било интересно Кин Стоянов да си припомни размера на хонорарите, под които се е разписвал – четворно по-високи от тези на останалите му колеги. На този фон вече са ясни мотивите на хумориста да лъже. Дали не си проси покана за работа? Новият директор трябва да има предвид, че Кин Стоянов е на плаващо работно време и е скъпчия, ако реши да излезе с оферта към него. А също така и, че обича да послъгва.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Колтуклиева с акция 2 в 1: Лъже за Пеевски, жали ортаци на Миню Стайков

От всички квачки на хранилка при Цветан Василев, самозваната пиарка и wannabe инфлуенсър Соня Колтуклиева безспорно е най-достойна за ордена на олигархичния труд. След известен застой във Фейсбук активността си, вероятно дължащ се на преумора от дневната квота, зададена й от нейния ментор банкера-беглец, от седмица насам многомашинничката на социалните мрежи реди ударно пост след пост, който също така ударно е препечатван веднага от спонсорирания от Василев сайт „Фрогнюз“.

 

СЕМ, военното разузнаване и опорките на олигархията за Пеевски (ОБЗОР)

Какво правиш, когато години наред държиш в хватката си ключово звено от националната сигурност на страната, точиш му тайните – неговите и на чуждите служби за лична изгода и в крайна сметка лъснат аферите ти? Пробваш се да заличиш следите, разбира се. Като насочиш вниманието към основния си враг и му пришиеш собствените си прегрешения. Без доказателства, нито реална връзка, но това са дребни подробности.