Радев удостои с почетен знак осем медици по случай Световния ден на здравето

Радев удостои с почетен знак осем медици по случай Световния ден на здравето

Държавният глава Румен Радев отличи с Почетния знак на президента 8 изявени български лекари и специалисти по здравни грижи по случай Световния ден на здравето в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Отличията са за професионализма и всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите.

Номинациите са по предложение на Българския лекарски съюз, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки.

Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на осем медици.

Отличието получат: доц. д-р Дончо Дончев, началник на отделение в Клиниката по ушни, носни и гърлени болести на ВМА, който като доброволец се е грижил за пациентите с коронавирусна инфекция и продължава да работи в ковид-зоната на болницата; д-р Сибила Маринова - координатор по донорство за Северен централен регион, която заедно с екипа си работи на първа линия за лечението на пациенти с Ковид-19 във Велико Търново; д-р Мария Пишмишева-Пелева, ръководител на инфекциозното отделение на МБАЛ – Пазарджик от 2013 г.; д-р Абдулах Заргар, който успешно управлява и усърдно надгражда работата на "МБАЛ-Исперих" от 2013 г.; Марияна Колева, главна медицинска сестра и директор здравни грижи на УМБАЛ „Света Анна“ от 2003 г.; медицинският фелдшер Роза Антова с опит в различни звена на здравната система и част от Центъра за спешна медицинска помощ – София от 2010 г.; рентгеновият лаборант Димитър Милинич с над 25 години трудов стаж в пловдивската болница „Свети Георги“, работил на първа линия в извънредната Ковид-19 ситуация; д-р Радислав Наков, специалист по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, председател и съосновател на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България и на Българското дружество по неврогастроентерология. 

"За мен е особено удоволствие днес, в Деня на здравето, да отлича наши медици, които посвещават времето и здравето си в името на българските граждани", каза президентът. 

"Искам да изразя своята признателност към вас за избора, които направихте - да живеете и да се трудите в България", каза още той.

Доц. д-р Дончо Дончев заяви, че е истинска чест за него да представлява колегите си, които вече една година се борят с една невидима напаст.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.