Радев поздрави мюсюлманската общност по случай Рамазан Байрам

Радев поздрави мюсюлманската общност по случай Рамазан Байрам

Президентът: Националната библиотека има огромен принос за запазването на духовното наследство

Президентът Румен Радев поздравява представителите на мюсюлманската общност в България по случай настъпването на празника Рамазан Байрам, съобщиха от "Дондуков" 2.

„Нека Вашите домове бъдат изпълнени с разбирателство и щастие, делата Ви да следват мъдрата традиция и изградената култура на толерантност на българския народ“, заявява в приветствието си държавният глава.

Празниците са истински, когато ги споделяме, подчертава президентът Радев и добавя, че с разбиране, прошка и добра дума заедно по-уверено надмогваме и кризите.

Държавният глава Румен Радев поздравява Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ по случай нейния патронен празник и професионален празник на библиотечните и информационни специалисти.

„На значимата и почитана от всички българи дата вие носите едни от най-ярките искри на светлия празник. Пазите историческия завет на първоучителите със съзнание за изключителната роля на словото и свещения дар на родната писменост“, заявява президентът в писмото си.

Радев подчертава, че най-голямата библиотека в страната ни от своето основаване до днес има огромен принос за запазването на духовното наследство, обществената памет, културните и просветителски традиции.

„Благодаря ви за достойните позиции и национално значими инициативи, с които продължавате делото на плеяда изключителни общественици и хуманитаристи, вградили своя будителски дух в устоите на библиотеката, в българското културно развитие“, казва още президентът.

По думите му ръководството и екипа на библиотеката са доказали, че с ясна визия, трудолюбие и последователност преодоляват успешно дори кризисните периоди и през 2021 г. имат повече читатели, повишено доверие и нови перспективни идеи. „Вярвам, че заедно ще продължим пътя на ползотворното сътрудничество, което ни свързва, в името на духовния просперитет и самочувствие на обществото ни“, подчертава в писмото си държавният глава.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.