Радев обяви началото на „Българската коледа“

Радев обяви началото на „Българската коледа“

Събират пари за високотехнологична медицинска апаратура

Президентът Румен Радев обяви от Варна началото на 17-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“.Кампанията се провежда под патронажа на държавния глава в помощ на болни деца, а темата и целите на кампания 2019 - 2020 бяха представени в университетската болница „Света Марина“ в морската столица.

"Избрах да дадем началото тук, не защото е най-високотехнологичното лечебно заведение,  а защото точно тук, където се полагат грижи за хиляди деца, нашият призив ще прозвучи най-силно", каза в словото си Радев.

Тази кампания е под наслова „Да дарим бъдеще на болните деца“  и си поставя за цел да помогне за съвременното лечение на подрастващите като осигури високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация в университетски и многопрофилни лечебни заведения. А също в рехабилитационни центрове, които имат изградени компетенции и ясна стратегия за подобряване на диагностиката и лечението на тези заболявания и функционират като референтни центрове. Преди година фокусът на инициативата бе подкрепата за деца с тежки заболявания и увреждания.

За 2019 година инициативата събра 2,44 млн.лева. С тях бе подпомогнато лечението и рехабилитацията на 551 български деца и бе осигурена апаратура в 19 лечебни заведения, отчете президентът Радев. Той допълни, че зад тези цифри стоят добрите сърца и талантът на много хора.

„Българската Коледа" ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности, поясни още Радев.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.