0

Б ританската рокгрупа Queen пуска запис на концерта в памет на Фреди Меркюри от 1992 г., за да подпомогне набирането на средства за борба с последиците от пандемията от коронавирус. Излъчването ще започне тази вечер в 21.00 часа българско време в YouTube канала на музикантите и записът ще бъде на разположение в продължение на 48 часа, съобщават Брайън Мей и Роджър Тейлър в социалните мрежи.

Британската рокгрупа Queen пуска запис на концерта в памет на Фреди Меркюри от 1992 г., за да подпомогне набирането на средства за борба с последиците от пандемията от коронавирус. Излъчването ще започне тази вечер в 21.00 часа българско време в YouTube канала на музикантите и записът ще бъде на разположение в продължение на 48 часа, съобщават Брайън Мей и Роджър Тейлър в социалните мрежи.

Концертът трибют за Фреди Меркюри, посветен на борбата със СПИН, се провежда 5 месеца след смъртта на великия вокалист – на 20 април 1992 г. на стадион „Уембли“ в Лондон, където се събират 72 000 зрители и още над милиард пред телевизионните екрани по целия свят. Билетите за събитието са разпродадени за 2 часа. В концерта се включват групите Metallica, Guns N’Roses, Def Leppard, Джордж Майкъл, Елтън Джон, Дейвид Боуи, Сийл.

За сегашния стрийминг на това незабравимо шоу компанията Google ще дари по 2 долара за всеки 1 долар, дарен от феновете.

Притежателите на правата над интелектуалната собственост на американския певец Принс вчера стартираха в YouTube подобно излъчване на неговия концерт Prince and the Revolution: Live, който ще е на разположение в рамките на 3 денонощия.