Пътуваме и до Белгия с тест за COVID-19

Пътуваме и до Белгия с тест за COVID-19

Във връзка с пандемията от COVID-19, считано от 1 август, Белгия също включи части от България в т.нар. „оранжева зона“ и „червена зона“ за пътуващите до нашата страна, а именно:

Оранжева зона – Пътуването до България (Северен централен, Югоизточен, Южен централен райони) следва да се извърши при повишено внимание;
Червена зона – Пътуването до България (Североизточен и Югозападен райони) не е възможно или разрешено. Всички български граждани, пътуващи от България до Белгия, подлежат на задължителна карантина и тест, ако са пребивавали в Североизточен или Югозападен район, и на препоръчителна карантина и тест, ако са посетили Северен централен, Югоизточен и Южен централен район. Тестът може да се направи и в Белгия. Тези правила се прилагат само за несъществени пътувания, в т.ч. туристическите, пише „Блиц“. Актуална информация може да бъде намерена на следния линк с адрес: https://diplomatie.belgium.be/en. При нужда от съдействие българските граждани в Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: Embassy.Brussels@mfa.bg. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg
Препоръчваме на българските граждани при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.