От първи януари се повишават пътните такси по магистралите в Гърция. При пътуване по магистралата "Егнатия Одос" (централната магистрала) за Новогодишните празници в много случаи ще се окаже, че на отиване сте платили по-ниска цена за пътни такси, предава БНР.

Повишава се цената на изминат километър по магистралите в Гърция от първи януари. От три евроцента до сега ще се плаща по 5 евроцента за леките автомобили. Запазва се цената при Промахон, но при влизане от Македония таксата се променя от 1.80 евро на 3 евро. Между Игуменица и град Янина - за 68 километраq цената се се повишава от 2.10 евро на 3.40 евро.

На места, където досегашната такса отговаря по километри на новия начин на изчисление, цената се запазва.

Безплатно ще пътуват в Гърция само безработните, при условие че те шофират автомобила.

Увеличаването на тол таксите се очаква да предизвика протести от движението "няма да платим", които често блокират касите за плащане по магистралата.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Стамен Янев: Все още сме в играта за Volkswagen

Все още решение за осъществяване на инвестицията за строеж на завод на Volkswagen не е взето. Продължаваме да сме в шортлистата на държавите, които имат претенции, предоставят добри условия за инвеститора и биха били амбицирани да изпълнят точно и съответните параметри в плана. Това заяви ефира на Bloomberg TV Bulgaria Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

„Тойота“ изтегля 3,4 милиона автомобила

Японската корпорация „Toyota Motor Corp” обяви, че изтегля 3,4 милиона автомобила по целия свят поради електронна неизправност, което може да доведе до блокиране на механизма на отваряне на въздушните възглавници при катастрофи.

Никола Бакалов се присъединява към управленския екип на Fibank

Никола Бакалов се присъединява към управленския екип на Fibank като член на Управителния съвет и изпълнителен директор. Бакалов ще отговаря за дирекции „Банкиране на дребно“, „Главна каса“, „Дигитално банкиране“, „Злато и нумизматика“, „Картови разплащания“, „Клонова мрежа“, „Организация и контрол на клиентското обслужване“ и „Частно банкиране“.