Първото есенно класиране за забавачките в София е днес

Първото есенно класиране за забавачките в София е днес

Пускат още 3000 свободни места

Първото есенно класиране за забавачките в София излезе днес. Родителите, чиито деца не са приети в ясли и градини могат да проверят в сайта на Столична община – Информационната система за обслужване на детските заведения и подготвителните групи в училищата: https://kg.sofia.bg/ дали децата им са влезли.

Всеки родител може да направи проверка с персоналната парола за вход в системата.

Резултатите са публикувани и в страниците на заведенията. Записването на класираните деца е от 31 август до до 3 септември в работно време и до 17:00 часа на 4 септември на място в детските заведения и училищата.
Представят се документите, описани в секция „Необходими документи” в профилите на децата. Записването може да бъде отказано, ако директорът установи, че родителят/настойникът е заявил критерии, които не могат да бъдат доказани със съответните документи или служебни проверки. Попълненото „Заявление за записване” може да отпечатате от профила в секция „Необх. документи” или да го изискате от директора при самото записване.

Почти 6000 са децата, които не са намерили място в детските заведения в столицата. „Ние не събираме например данни колко от кандидатстващите деца са от частни детски градини. Знаем от колегите от МОН, че има над 3000 хиляди деца, които посещават частни детски градини и ясли, като много от тях кандидатстват и при нас. Най-голям е недостигът в яслената възраст. Там са около 5 000 - 6 000 деца, които чакат място. Има известен недостиг и в 1-ва градинска група“, коментира пред „Фокус“ зам.кметът по образование и култура Тодор Чобанов. За тях Столична община ще предложи още около 3000 допълнителни места, които ще бъдат пуснати днес. Местата са за всички възрастови групи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.