Първокурсници от три специалности в ТУ – София без такси

Първокурсници от три специалности в ТУ – София без такси

Първокурсниците, приети по държавна поръчка през учебната 2020/2021 година, в три бакалавърските специалности на ТУ -София ще бъдат освободени от такса, съобщават от вуза.

Това са студентите от „Топлоенергетика и ядрена енергетика“ и „Топлинни и хладилни технологии и системи“ от професионално направление „Енергетика“ и „Приложна математика и информатика“ от професионално направление „Математика“, които попадат в Списък на професионални направления и защитени специалности.

В Техническия университет – София вече приключиха редовните кандидатстудентски изпити за приема по бакалавърски специалности. До 04.07.2020 г. вкл. продължава приема на документи от кандидатстващите с оценка от матура или с оценка от положен предварителен кандидатстудентски изпит. Документи се приемат в ТУ-София – Център по информационни ресурси, блок 2, във Филиал Пловдив, ИПФ Сливен и регионалните центрове и бюра във всички областни градове, всеки ден от 8:30 до 16:00 часа. Документи могат да се подадат и по интернет. Допълнителна информация може да бъде намерена на https://priem.tu-sofia.bg/

Документите за кандидатстване са:

1. Диплома-оригинал (дипломата се връща при подаване на документите)

2. Копие от дипломата

3. Попълнено заявление (получава се на място или се разпечатва от сайта).

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.