0

В ластите в провинция Съчуан в югозападната част на Китай са регистрирали случай на повторно заразяване с новия коронавирус.

Властите в провинция Съчуан в югозападната част на Китай са регистрирали случай на повторно заразяване с новия коронавирус.

Инфектираният пациент е бил настанен в една от болниците в град Чънду. Преди това той е преминал през диагностика и лечение по предишния, пети общонационален стандарт. Засега не е известно дали членовете на неговото семейство са били заразени, но в най-скоро време ще бъдат обявени резултатите от направените им тестове.
В сряда китайските власти съобщиха за влизането в сила на новия общонационален стандарт, шести поред от месец януари тази година. В него са указани правилата за диагностика и лечение на новия коронавирус, утвърдени от Държавния комитет по въпросите на здравеопазването и хигиената на КНР. Според тях във всички региони на страната при поставянето на диагноза трябва задължително да се отчитат резултатите от анализите на нуклеиновата киселина в кръвта на пациента или чрез получаване на генетична информация. При тежките случаи се препоръчва преливане на кръвна плазма от оздравели пациенти