Първи национален форум за иновации

Първи национален форум за иновации

Първият национален форум за иновации, организиран от Министерството на образованието и науката ще се проведе днес от 10.00 часа в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

Участие ще вземат над 600 представители на училищата, регионалните управления на образованието, висшите училища, бизнеса и родителските организации. По време на форума ще бъдат представени анализ на резултатите от провеждането на програмата за иновативните училища и мерките за бъдещето развитие на иновативните практики в българските училища.

Пред учители и техни партньори ще бъдат представени въведените иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, приложените нови методи на преподаване, разработените по нов начин учебно съдържание, учебни програми и учебни планове и организираните по нов начин управление, обучение и образователна среда.

След мониторинг на Комисията за иновативните училища с участието на психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност са откроени добрите практики, реализирани като нов образователен продукт или усъвършенстван учебен процес. Диалогът за промяната в училищната общност по време на форума ще е насочен към създаването на условия за изграждане на училища на бъдещето, в което учениците могат да подобряват по различни начини образователните си резултати, мотивацията си за учене, участието в училищния живот и да имат позитивна нагласа и мислене чрез иновативни образователни практики, методи на преподаване, училищно лидерство, нови учебни стратегии и др.

Целта на националния форум е да се подкрепят всички училища за създаване и прилагане на иновации, да се популяризира добрият опит, да се подпомогне въвеждането на нови образователни продукти и създаването на мрежа от иновативни училища и повишаването на авторитета на българското училище и българския учител. Участниците във Форума ще могат да дискутират интересни иновации с участието на членове на Комисията за иновативните училища в ролята им на модератори и панелисти.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.