Първи център по ментална аритметика от веригата „SmartyKids“ отваря врати в Пазарджик

Първи център по ментална аритметика от веригата „SmartyKids“ отваря врати в Пазарджик

Първият в Пазарджик център по ментална аритметика от веригата „SmartyKids“ ще бъде официално открит  на 28 декември. Това съобщи Кристина Александрова, ръководител и инициатор на центъра. Занятията са подходящи за деца от 4 до 12-годишна възраст. Предвидени са безплатни шоу уроци и тъй като местата за предварително обявените дати вече са запълнени, центърът е обявил провеждане на безплатни уроци и на 4 януари. Какво е „ментална аритметика“?

Менталната аритметика е популярен вид обучение, който се прилага в 81 държави по света, включително и в България. Въпреки че се нарича аритметика, тя влияе върху цялостното развитие на детето и не е тясно насочена само към математическите му умения.

Обучението в „SmartyKids“ преминава през няколко етапа. Първоначално децата се учат да смятат с помощта на топчета, разположени на Абакус – древно китайско сметало. С времето скоростта става все по-бърза. По-късно детето ще може да умножава, дели, събира и изважда петцифрени числа устно, представяйки си сметалото чрез визуализация.

Постепенно задачите се усложняват. С увеличение на сложността, количеството на обекти нараства и децата се научават да разпределят вниманието си. За да бъде обучението интересно за детето, педагозите от развиващия център редуват интелектуалното натоварване с видео анимация и подвижни игри. Следвайки новите технологии, учебниците на SmartyKids разполагат с добавена реалност.

Малките приключенци се справят с предизвикателствата с помощта на специално разработения герой Смарти. Менталната аритметика развива и двете полукълба на мозъка.Лявото полукълбо е център на логиката и високото IQ, способността за концентрация над дадена задача, паметта и умениeто за наблюдение. В дясното полукълбо са разположени творческият потенциал, самоувереността, интуицията, въображението, независимостта.

Заниманията в SmartyKids хармонизират двете половини на мозъка и процесите, протичащи между тях, се подобряват успоредно. Хората, които използват високоефективно и двете си полукълба, са инициативни, творчески, вдъхновяващи личности и същевременно събрани и разумни, споделят специалистите.

Как да се свържете с новия Детски център по ментална аритметика в Пазарджик? Можете да откриете центъра на ул. „Йордан Ненов“ 32, както и да получите повече информация на телефон 0897 000 402.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.