Първа заповед на задкулисието: вържете Гешев за Пеевски

Първа заповед на задкулисието: вържете Гешев за Пеевски

Миналото на агентите на ДС е като срамна болест – опитват се да го скрият. Но не могат да избягат от него и с действията си непрекъснато афишират, че ще продължат да клеветят и доносничат, защото за тях това се е превърнало в начин на живот. Те са като глутница – намират себеподобните си и се сдушават с тях, защото така се чувстват по-силни.

Тази ДС симбиоза особено силно личи, когато агентите имат общ благодетел. Такъв велик тандем представляват агентите Академик (Огнян Стефанов) и Сашо 11 (какъвто е ДС псевдонимът на Илиян Василев).

Достатъчно е единият от двамата да се обади, за да сме сигурни, че тутакси и другият ще го последва. Това пролича от синхронната атака на двамата ДС агенти срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Изборът още не се е състоял, а те вече имат конкретна цел – да вържат Гешев за Пеевски. Така че се хвърлиха с оголени зъби в атака. Казано по друг начин: Господарят в Белград има не едно, а най-малко две кучета. Хапят по команда.

Няма да се спираме на клеветите, фейковете и безпочвените обвинения, които от много време се изсипват с кофа в медийната клоака на агент Академик. Прави впечатление обаче, че единият от двамата агенти е страхливец, който предпочита да се зъби от разстояние. Криейки се зад гърбовете на „гост коментатори”, зад псевдоразследванията на подчинените си ратаи и зад псевдоними като този на д-р Димитър Попкутуев. Това е вторият измислен доктор в медийното пространство, по-претенциозен и скучен даже от първия. Кой е Попкутуев и докъде може да стигне в манията и лудостта си, е медицински проблем. Трибуната за хора с такива наклонности обаче е нещо отвратително и опасно. Никой не може да каже докъде могат да стигнат, ако не си пият лекарствата. Защото така както днес д-р Попкутуев изглежда като безобиден лаладжия, който плещи небивалици по адрес на депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа” Делян Пеевски, утре същият този „псевдоним” може да задълбочи манията си и да се превърне в масов убиец терорист. Едва ли е случайно, че този маниак илюстрира логореята си с композицията „Трите сенки” на Роден, недвусмислено кръстена „Пред вратите на ада...”

Сюжетната линия има една много важна цел – да навърже всички мишени на задкулисието. Защото олигарсите и емблематичните лица на прехода имат едни и същи интереси, както подчерта Гешев в интервюто, по повод на което агент Сашо 11 и д-р Попкутуев се превъзбудиха и съчиниха словесни компилации, в които вкараха и Пеевски. Направиха го почти професионално. Защото дори когато агентите на ДС и техните клонинги крият миналото си, то ги намира. Миналото им на доносници и клеветници ги кара да вършат отново и отново срамни неща, за които никога не съжаляват. Пред вратите на ада... те не могат да избягат от ада вътре в тях.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.