„Топлофикация – Русе“ започна от днес поетапното пускане на парното в града заради прогнозата за трайно застудяване.

Най-напред радиаторите ще се затоплят в детските градини и яслите, училищата и здравните заведения. След това ще започне пускането в домовете и административните сгради. Обикновено в рамките на три дни топлото достига до всички абонати.

Преди повече от месец „Топлофикация – Русе“ призова клиентите си да приключат ремонтните дейности на вътрешните отоплителни инсталации и да предприемат мерки по предотвратяване на течове от липсващи радиатори.

И през този сезон дружеството ще използва черни въглища, лигнитни въглища, биомаса – най-често слънчогледови люспи и слама. Не се предвижда оползотворяване на отпадъци РДФ, които се получават чрез раздробяване на нерециклируеми битови и промишлени отпадъци.

Около 18 000 домакинства в Русе се отопляват с парно.

По темата: парно Русе пускат
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

РИОСВ: Преустановено е замърсяването на река Марица

Преустановено е замърсяването на река Марица, информираха от пазарджишката Регионална инспекция за околна среда и води. Тази сутрин е извършено повторно пробонабиране от канализационните колектори и река Пишманка. Резултатите от пробите сочат, че замърсяването е преустановено. Показателите от Градски колектор-1  са: ХПК - 128 mg/l и неразтворени вещества – 209 mg/l, а от Градски колектор-2: ХПК - 49 mg/l и неразтворени вещества – 29 mg/l.

Студент от Пазарджик изчезна в София, издирва се

20-годишният Николай Митов от пазарджишкото село Сарая, който е студент втора година в Софийския университет“ Св. Кл. Охридски“, е изчезнал и се издирва, съобщиха негови приятели във Фейсбук. Те са силни притеснени и очакват да чуят добри новини, а снимката на момчето се споделя в различни профили в социалната мрежа с надеждата, че някой може да даде някаква информация за студента.