Пунтамари от агент Сашо за Пеевски
3

Пунтамари от агент Сашо за Пеевски

Не се наложи дълго да чакаме. Даже изобщо. В събота заложихме на това, кой агент от ДС първи ще се обади ни в клин, ни в ръкав, споменавайки Пеевски. С уточнението, че на който доносник на бившата ДС са му платили най-скоро – той ще е. И още в понеделник агент Сашо извиси глас. Прав беше Елин Пелин: Лудото само се обажда.

Едни пътници вървели край една река, дето няколко моми белели платно.

Един от пътниците рекъл шеговито на другарите си:

- Кой от вас може да познае коя мома е луда?

- Ха-ха-ха - изсмяла се високо една от момите, - ако те тресна с бухалката по главата, ще ти кажа коя мома е луда! Що си не вървиш по пътя!

- Ето - казал пътникът на другаря си, - ти за лудото не питай, то само се обажда.

Този разказ на Елин Пелин не се нуждае от друг съвременен прочит и няма да последва съдбата на превода на "Под игото". Нищичко не се е променило. Доказва го един шашав персонаж като агент Сашо – Илиян Василев, наджапал до колене в реката. Седи и размахва бухалката ловко, с лекотата, с която е сътворил току-що поредния донос. Бялата риза на момата агент (събирателен образ на слугите на БГ Мадоф) обаче е лекьосана. По нея личат петна от плескавици и белградски ущипци. А от джобовете на момата прозират пари. Не са малко, явно, ако се съди по дължината на поста, който още топъл-топъл, едвам свален от скарата, вече се сервира в кръчмата "Фрогнюз" на другия дебелоок агент от ДС – Академик. Да, лудото само се обажда. Някои експерти твърдят, че лудите се привличат, но едва ли това е причината двамата агенти от ДС да са като дупе и гащи. Не е трудно да се забележат едни характерни мустаци, които надничат зад тях.

Още нещо отбелязахме преди седмица – без значение дали „чукча писател“ Илиян Василев или „боеца“ Георги Георгиев наужким се упражняват по адрес на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, има грешки, които издават, че някой друг им набира текстовете. Някой, скаран с правописа. Някой, за който е съвсем нормално да използва думи като „арзследвяа“, „еднвременно“, „предовратят“, „самоазправят“. Някоя Пунта Мара, която даже се е подписала, след като е объркала депутата Пеевски с олигарх.

Олигарси, немила и недрага Пунта Маро, са хора като Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и като господаря ти Цветан Василев. Който ти поръчва да му пишеш „пунтамарите“, с които прочие не би трябвало да се гордееш, защото представляват несвързан поток от думи и мисли, лишени от съдържание. Диагнозата е медицинска, Пунта Маро, права си! А пиеш ли си хапчетата?

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.