Пръскат срещу плевели по трасето на жп линията Варвара-Велинград

Пръскат срещу плевели по трасето на жп линията Варвара-Велинград

 До 25 юни т.г. от залез слънце до 10.00 часа на следващия ден (в зависимост от метеорологичната обстановка) се провежда наземно третиране с хербицид срещу плевели по обектите на железопътната инфраструктура (гари и спирки) на територията на УДВГД Пловдив с продукт за растителна защита / препарат - ГАЛЪП СУПЕР 360.

Активно вещество 360 г/л глифозат. Препаратът е разрешен за употреба в Р. България със заповед № РД 11-426/09.03.2018г. на БАБХ и разрешение № 01565-ПРЗ/14.03.2018г. В изпълнение на Наредба № 13 от 201бг. за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растително защитни дейности, писмо за уведомяване на стопаните на пчелни кошери е изпратено до общините Ракитово и Велинград от Национална компания“ Железопътна инфраструктура“ – Управление на движението на влаковете и гаровата дейност-Пловдив. Според специалисти препаратът „Галъп супер 360“ не е токсичен за пчелите и не се изисква карантинен срок.

По график ще се пръска в района на спирка Долене на 7 юни т.г., на Цепина- на 8 и 9 юни и в района на гара Костандово-на 13 юни 2021 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

НАЙ-ГЛЕДАНИ