Пръскат срещу комари и бълхи зелените площи на столицата

Пръскат срещу комари и бълхи зелените площи на столицата

От 10 юни, при подходящи метеорологични условия, започват обработки срещу комари и бълхи, съобщиха от Столичната община.

Дейностите за третиране срещу бълхи се извършват рано сутрин до 10:00 часа, а срещу комари късно вечерта след 20:00 часа. Обработките се извършват при сухо време и нискоокосена трева.

До момента през месеците април и май са извършени: ларвицидна обработка срещу комари, както и обработки срещу кърлежи и гризачи, съобразно даденото предписание от СРЗИ. Обработени са зелените площи в паркове, градини и междублокови пространства, зелени ивици към транспортни обекти, речни корита, както и гробищни паркове на територията на общината.

Третираните терени ще се обозначават от изпълнителите предварително с табели с информация за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

При получени сигнали от граждани за наличие на кърлежи, гризачи, бълхи и др. на общински терени, ще се маркират рисковите места и ще се подават участъците за допълнителни третирания.

Специализираният контрол ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

График за изпълнение на обработките се публикува на https://www.sofia.bg/parks-and-gardens.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.