Пръскат срещу гъсеници и вредители дърветата в Пазарджик и селата
2

Пръскат срещу гъсеници и вредители дърветата в Пазарджик и селата

Продължава поетапното пръскане и обработка на дървесните видове срещу гъсеници и вредители в Пазарджик и околните села, след като кметът на общината Тодор Попов сезира фирмата, която е ангажирана за тази цел.

„Поради ежедневните валежи и неблагоприятните метеорологични условия, по-ранното стартиране на тази дейност нямаше да даде желания резултат, но имам уверението, че сега графикът на фирмата- изпълнител ще бъде по-концентриран“, коментира кметът Тодор Попов.

„Ще бъдат обхванати всички дървета на обществени площи, податливи на американската бяла пеперуда и апелирам, по възможност собствениците на частни дворове да предприемат същите мерки, за да е ефикасна борбата с този вредител и резултатът по-траен“, призова Тодор Попов.

Пръскането се извършва по договор за растително-защитна обработка и се използва препарат ДиПел, който е напълно безвреден за хората. Обработката на първо поколение гъсеници е почти към края и ще продължи до справяне с проблема при подаването на конкретни сигнали. Вече са обработени дървесните видове в централната градска част, обществените зони в кварталите, както и селата.  В средата на август ще стартира обработката срещу второто поколение на бялата американска пеперуда. Освен това тече и обработка срещу кестенов молец, а парковите пространства и градини са обработени срещу кърлежи, комари и други вредители.

Освен ежедневните валежи доскоро, друга сериозна причина са изоставените дворове  на  частни къщи и на фирми, където достъпът на фирмата- изпълнител е затруднен или невъзможен.

Заявки за обработки и сигнали се приемат директно на телефони 034/ 402 242, 034/ 96 96 96 или чрез подаване на писмено заявление в Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Пазарджик, на имейл signalipz@gmail.com и Вайбър на тел. 0886 90 06 36, като най-добре е сигналите да бъдат придружавани и със снимков материал.

 

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.