В община Пещера няма установени нарушения на Закона за гражданската регистрация и не следва да има заличаване на адресни регистрации,съобщават от общинска администрация.

Извършената проверка е регулярна и е  във връзка с чл. 405а от Изборния кодекс, който гласи, че кметовете на общини и областните управители  извършват 6 месеца преди общи избори за общински съветници и за кметове проверка по реда на чл.99б от Закона за гражданската регистрация на всички адресни регистрации, извършени в последните12 месеца.

Комисията с представители на областната управа в Пазарджик и на местната община установи, че адресните регистрации в община Пещера за периода от 01 май 2018 г. до 30 април 2019 г. са направени съгласно изискванията. Адресните регистрации в общината са извършени от длъжностни лица. За всяка извършена адресна регистрация има подадено от лицето заявление за постоянен адрес или адресна карта за настоящ адрес и същите са приложени към преписките.

Заявленията за постоянен адрес и адресни карти за настоящ адрес са подадени лично от лицата, а в случаите на упълномощаване пълномощното е приложено към документите. Всички документи се съхраняват, както и писменото съгласие от собственика на имота за регистрация, извършена в несобствено жилище и приложени копия от договори за наем.

Когато не са представени документите по чл. 92 ал. 2 и ал. 3 от ЗГР, длъжностните лица, извършили адресната регистрация, правилно са определили родство по права линия със собственика или ползвателя на имота. Извършена е проверка чрез отделите „Местни приходи” на регистрираните лица.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

МОН купува електрони дневници за 2000 училища

2000 училища ще могат да бъдат финансирани за закупуването на електронни дневници от министерството на образованието и науката. Това съобщи просветния министър Красимир Вълчев преди да открие новата учебна година в Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов".

60 000 първокласници прекрачват училищния праг

Министърът на образованието Красимир Вълчев, кметът на София Йорданка Фандъкова, началникът на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева откриха първия учебен ден в Първа английска гимназия.