В община Пещера няма установени нарушения на Закона за гражданската регистрация и не следва да има заличаване на адресни регистрации,съобщават от общинска администрация.

Извършената проверка е регулярна и е  във връзка с чл. 405а от Изборния кодекс, който гласи, че кметовете на общини и областните управители  извършват 6 месеца преди общи избори за общински съветници и за кметове проверка по реда на чл.99б от Закона за гражданската регистрация на всички адресни регистрации, извършени в последните12 месеца.

Комисията с представители на областната управа в Пазарджик и на местната община установи, че адресните регистрации в община Пещера за периода от 01 май 2018 г. до 30 април 2019 г. са направени съгласно изискванията. Адресните регистрации в общината са извършени от длъжностни лица. За всяка извършена адресна регистрация има подадено от лицето заявление за постоянен адрес или адресна карта за настоящ адрес и същите са приложени към преписките.

Заявленията за постоянен адрес и адресни карти за настоящ адрес са подадени лично от лицата, а в случаите на упълномощаване пълномощното е приложено към документите. Всички документи се съхраняват, както и писменото съгласие от собственика на имота за регистрация, извършена в несобствено жилище и приложени копия от договори за наем.

Когато не са представени документите по чл. 92 ал. 2 и ал. 3 от ЗГР, длъжностните лица, извършили адресната регистрация, правилно са определили родство по права линия със собственика или ползвателя на имота. Извършена е проверка чрез отделите „Местни приходи” на регистрираните лица.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

1200 лева заплата за студент социален работник

Месечна заплата от 1200 лева бруто за студенти, завършващи специалност „Социални грижи“, ще осигури държавата по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“ от началото на 2020 година.

Болничните от джипитата да се ограничат до 7 дни

Болничните да се издават до 7, а не до 14 дни, както е сега. Тази мярка срещу прекомерния им брой особено по празниците предложи социалният министър Румен Петков по време на посещението си в град Елена и уточни, че става въпрос за тези, които се дават от личните лекари.