В община Пещера няма установени нарушения на Закона за гражданската регистрация и не следва да има заличаване на адресни регистрации,съобщават от общинска администрация.

Извършената проверка е регулярна и е  във връзка с чл. 405а от Изборния кодекс, който гласи, че кметовете на общини и областните управители  извършват 6 месеца преди общи избори за общински съветници и за кметове проверка по реда на чл.99б от Закона за гражданската регистрация на всички адресни регистрации, извършени в последните12 месеца.

Комисията с представители на областната управа в Пазарджик и на местната община установи, че адресните регистрации в община Пещера за периода от 01 май 2018 г. до 30 април 2019 г. са направени съгласно изискванията. Адресните регистрации в общината са извършени от длъжностни лица. За всяка извършена адресна регистрация има подадено от лицето заявление за постоянен адрес или адресна карта за настоящ адрес и същите са приложени към преписките.

Заявленията за постоянен адрес и адресни карти за настоящ адрес са подадени лично от лицата, а в случаите на упълномощаване пълномощното е приложено към документите. Всички документи се съхраняват, както и писменото съгласие от собственика на имота за регистрация, извършена в несобствено жилище и приложени копия от договори за наем.

Когато не са представени документите по чл. 92 ал. 2 и ал. 3 от ЗГР, длъжностните лица, извършили адресната регистрация, правилно са определили родство по права линия със собственика или ползвателя на имота. Извършена е проверка чрез отделите „Местни приходи” на регистрираните лица.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Дезинфекцираха с нанопрепарат Медицински университет в Пловдив

Дръжки на врати, компютри, санитарните възли, работни плотове, седалки и често докосвани повърхности в сградата на Ректората на Медицински университет в Пловдив бяха хигиенизирани с двукомпонентен течен дезинфектант за дълготрайна защита от вируси, микроби и бактерии.

Безпрецедентно: Без върба за Цветница, ползваме миналогодишния Благодатен огън

Църквата раздава маски за Великден (ОБЗОР)

Безпрецедентно: Без върба за Цветница, ползваме миналогодишния Благодатен огън

  • Борисов: Ще покрием загубите от продажба на свещи

  • Тестовете показаха – далеч сме от стадния имунитет

Засипаха с цветя медиците от „Пирогов”

Дарители засипаха с цветя медиците от „Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение. Те получила дарение от букети, както и от саксийни видове от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България. Благородната инициатива е по повод предстоящите празници Цветница и Великден и част от кампанията #останиВкъщиЗасадиЦвете и #ЗасадиДървоСпасиЗемята".