Проверка на РЗИ-Варна установи, че няма замърсяване на морската вода

Проверка на РЗИ-Варна установи, че няма замърсяване на морската вода

След много шум и всевъзможни апокалиптични сценарии, свързани с информацията преди три дни (на 26.01.2021 г.) за огъване и спукване на временния фекален тръбопровод на дъното на Варненското езеро, вследвие на което оттам са изтекли в морето отпадни води, РЗИ-Варна извърши пробонабиране и изследване на микробиологични показатели.

Днес излязоха резултатите от изследванията, получени за ешерихия коли и чревни ентсрококи във водите на къпане от зоните на „Южен плаж” и „плаж Аспарухово”, които съответстват на нормативните изисквания за добро качество на крайбрежни морски и преходни води, посочени в Приложение №1 към чл.6, ал.1, колона В от Наредба №5 за управление качеството на водите за къпане, обн в ДВ бр. 53/2008г., поел. изм. 2013 г., се казва в съобщение на шефката на Инспекцията, д-р Дочка Михайлова.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.