Проверяват за кражби на вода и липса на водомери в Стрелча

Проверяват за кражби на вода и липса на водомери в Стрелча

Масови проверки дали всички домакинства и имоти в Стрелча имат водомери и дали има недобросъвестни потребители, които нелегално черпят вода, ще започне от 1 март дружество „„Водоснабдяване и канализация-С“  в средногорския град.

Това съобщават от ведомството. При установяване на евентуални кражби от „ВиК-С”ЕООД  ще уведомят органите на МВР, след което титулярите по партидите на имотите, в които е установено нерегламентираното водоползване, ще бъдат осъдени да заплатят в полза на държавата от 500 до 1000 лв.

На некоректните абонати също така ще бъде спряно  водоподаването на питейна вода към засегнатия имот и  начисляване санкция на титуляра в размер на потребление за една година назад, по 6 часа дневно при скорост на водата 1м./сек./за водно отклонение от 1/2 цол – 1051м.³, за 3/4цола-2255м.³/, плюс разходите по спиране на водоподаването.

От дружеството се ангажират да пуснат водата в имота, едва когато бъдат заплатени всички задължения. От „В и К-С“- ЕООД в Стрелча дават възможност на гражданите да  направят проверка за наличие на незаконно водоприхващане в имотите  и при установяване наличието им, писмено да информират дружеството. В този случай ще заплатят само разходите за премахване на незаконното водно отклонение, а санкцията ще бъде неколко кратно по-малка.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.