Масови проверки дали всички домакинства и имоти в Стрелча имат водомери и дали има недобросъвестни потребители, които нелегално черпят вода, ще започне от 1 март дружество „„Водоснабдяване и канализация-С“  в средногорския град.

Това съобщават от ведомството. При установяване на евентуални кражби от „ВиК-С”ЕООД  ще уведомят органите на МВР, след което титулярите по партидите на имотите, в които е установено нерегламентираното водоползване, ще бъдат осъдени да заплатят в полза на държавата от 500 до 1000 лв.

На некоректните абонати също така ще бъде спряно  водоподаването на питейна вода към засегнатия имот и  начисляване санкция на титуляра в размер на потребление за една година назад, по 6 часа дневно при скорост на водата 1м./сек./за водно отклонение от 1/2 цол – 1051м.³, за 3/4цола-2255м.³/, плюс разходите по спиране на водоподаването.

От дружеството се ангажират да пуснат водата в имота, едва когато бъдат заплатени всички задължения. От „В и К-С“- ЕООД в Стрелча дават възможност на гражданите да  направят проверка за наличие на незаконно водоприхващане в имотите  и при установяване наличието им, писмено да информират дружеството. В този случай ще заплатят само разходите за премахване на незаконното водно отклонение, а санкцията ще бъде неколко кратно по-малка.

 

По темата: кражби на вода
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Рекултивират старото сметище в Пазарджик

Стартира проект за закриване и рекултивация на съществуващо старо депо за отпадъци на община Пазарджик в землището на с. Алеко Константиново.  Площта за оформяне на рекултивационната повърхност на старото депо е 95 336 кв. метра, като депото е в експлоатация от 1962г.  до ноември 2017г.

Прокуратурата във Велинград разследва инцидента с падналото във врялата вода дете

Районна прокуратура-Велинград възложи предварителна проверка по постъпила жалба за инцидента с 12-годишно момиче, информираха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Преписката е образувана на 9 декември 2019 г.

Дете пропадна в изкоп на водопровод с вряла вода във Велинград

Дете е с тежки изгаряния, след като падна в изкоп във Велинград. На мястото на инцидента е преминавала тръба, по която тече вода с температура 90 градуса. За случилото се сигнализираха родителите на детето, което беше прието в "Пирогов".